Filtre
39 produkter
- Syrlig & pikant
- Noter af chokolade
- Intens & sød
- Perfekt til espresso
- Frugt & chokolade
- Lav syrlighed og flot crema
- Noter af chokolade og nødder
- Fyldig karakter og krop
- Lav syrlighed
- Dvælende eftersmag
- Mellem & mørkristet
- God til espresso
- Mellem & mørkristet
- Freehand, Puro & Lavazza
- Sød, frugtig og let
- Noter af nødder med lav syrlighed
- Frugt & blomster aroma
- God til Espresso eller Americano
- Noter af chokolade & råsukker
- Eftersmag af karamel
- Mellem & mørkristet
- Arabica & Robusta
- Mellem & mørkristet
- Arabica
- Mellem & mørkristet
- Ristet på eget risteri
- Noter af karamel & chokolade
- Intens eftersmag
- Noter af chokolade
- Lav syrlighed og let krydret
- Frugt & citrus
- God som Americano eller Cortado
- Let krydret & citrusnoter
- Lækker og gylden crema
- Citrusnoter
- Krydrede undertoner
- Intens & kraftig
- Klassisk Mokkasmag
- Sød, frugtig og let
- Noter af nødder med lav syrlighed
Fordele ved
Hele kaffebønner
Fordelen ved at vælge hele kaffebønner, er at du selv kan bestemme præcist hvor meget og hvordan dine kaffebønner skal laves. Både på hvor fine dine bønner skal males, og hvor meget bønne du vil bruge pr. kop kaffe.
Når man taler smag indenfor kaffeverden, kan man ikke undgå at snakke om hvordan kaffebønnerne er malet og ristet. Desto finere kaffen er malet, desto mere egner den sig til espresso f.eks.
Man siger at en fin kaffe er en espresso kaffe, og den grove henvender sig mest til en stempelkande eller kaffemaskine. Hvis du er mere til filterkaffe eller kaffe fra bryggeanlæg, tilbyder vi en række formalet kaffe. Har du derimod en kaffeautomat, siger man at mellem-grov er vejen man skal gå.
Hvad er
Arabica kaffebønner
Indenfor bønnens verden, findes der to typer af kaffebønner. Henholdsvis Arabica og Robusta. Arabica bønnen stammer oprindeligt fra Etiopien. Arabica kaffebønner, siges at være en kaffebønne der har den bedste smag. Dog er udbyttet også det laveste, og bønnen er mere modtagelig overfor
sygdomme, parasitter og insektangreb. Ydermere udgør arabica bønnen helt op til 75% af verdens kaffeproduktion.
Denne type af kaffebønne vokser bedst i højlandet, i 500-2000 meters højde over havet, og helst ved i en vulkansk, leragtig og veldrænet jord. Nogle eksperter mener at kaffe smager bedst, hvis den er blevet dyrket 700+ meter over havet. Du kan læse meget mere om Arabica kaffebønner her - Coffea arabica.
Hvad er
Robusta kaffebønner
Robusta kaffebønnen er den mere hårdføre kaffebønne, og anses for at være kraftig og bersk i smagen. Robusta bønne, findes i mange typer og varianter – Hver variant med sin egen særlige smag og karakter. Varianten og karakteren afhænger af art, klima og vækstforhold, jordbund og forarbejdning. Grundet den hårdføre natur indeholder sorten en stor modstandskraft overfor sygdomme.
Robusta kaffebønnen har generelt en større tolerance i forhold til levesteder. I forhold til Arabica bønne, udgør robusta op mod 25% af kaffeproduktionen i verden. Denne sort dyrkes hovedsageligt i Indonesien og Afrika. Robusta kaffe, som en rå drik, er nærmest udrikkeligt, og derfor blander man ofte Arabica og Robusta bønner sammen.
Robusta kaffen er som nævnt mere hårdfør, og derfor kan den dyrkes ved høj sol, og ved lave områder, samt ved dårligere jordbundsforhold. Du kan læse meget mere om Robusta kaffebønnen her - Coffea canephora.
Kvalitets kaffebønner
Hos Freehand Coffee Club, får vi bønner direkte fra eget risteri, hvilket bidrager til en langt billigere pris, i forhold til den kvalitet man får.
Vi har selv smagstestet alle vores kaffer, og derfor sælger vi kun det, som vi selv drikker. Det er din garanti for en god kaffeoplevelse!
FAQ
Hvor lang tid kan bønnerne holde sig?
Uanbrudt: 18 mdr. efter produktionsdato
Anbrudt: 21 dage
Hvor lang er leveringstiden?
Vi sigter efter levering indenfor 1-3 hverdage
Hvornår er bønnerne ristet?
Som udgangspunkt indenfor 3 måneder
Er kaffebønnerne certificeret?
Alle vores kaffebønner er certificeret indenfor mindst en af følgende certificeringsprogrammer:
- Faitrade
- Rainforest Alliance
- EU øko
- Freehand Foundation
- Puro
- World land trust
- Statskontrolleret økologi (UTZ)